Menu

Filmscanner van Camlink en König in de spotlight

Een filmscanner is de oplossing om oude foto’s waar de negatieve nog van bewaard zijn direct digitaal op de computer op te slaan. Bij het digitaliseren ben je niet afhankelijk van de kwaliteit van de eerste originele afdruk. De nieuw gemaakte digitale opname kan in een online beeldbewerking-app direct bijgesneden en verder geoptimaliseerd worden.

Stof, krassen en rode ogen

Filmscanners halen een veel hogere resolutie dan ooit gedacht in de tijd van de oude foto’s, hierdoor kan een stofje, krasje of rode ogen op een foto grote gevolgen hebben voor het eerste digitale beeld. Een van de meest gebruikte manier om dit op te lossen is de bekende rode ogen filter in bijvb Aviary photo editor en de despeckle (median filter) in Adobe Photoshop.

CSFILMSCAN100 2-megapixel filmscanner

Een van de modellen die wij leveren is de CSFILMSCAN100 , dit is een 2 megapixel filmscanner die 35mm films en dia’s (omrande beelden) kan scannen.  De bijgeleverde software, NinoFilm,  is geschikt voor Windows Vista/7/8 en 8.1 .

De CSFILMSCAN100 wordt gevoed door de USB poort van de PC en kan alleen op een aangesloten PC de beelden opslaan

Een 2 megapixel camera levert beelden van max 1600x1200, afdruk maat 13x10 cm .

Bekijk de CSFILMSCAN100 productpagina

CSFILMSCAN200 5-megapixel filmscanner

De CSFILMSCAN200 is meer dan alleen de 5 megapixel grote broer van de CSFILMSCAN100. Deze heeft een eigen voeding en kan zonder PC gebruikt worden om foto’s direct op een SD kaart op te slaan. Bij het standalone gebruik heb je ook de optie om kleurmodus en belichting bij te stellen bij het scannen. Met slechts 300 gram gewicht ook makkelijk mee te nemen.

Naast al de filmscanner opties, is deze ook aan te sluiten op de TV.

Bekijk de CSFILMSCAN200 productpagina

CL-FS20 Camlink Filmscanner

De CL-FS20 lijkt in alles op de CSFILMSCAN200 , maar heeft de extra optie om tot 10 megapixel te scannen. Ook kan tijdens het scannen worden aangegeven of 1800 of 3600 dpi gebruikt moet worden.

Camlink is echt een specialist op het gebied van camera accessoires en is daarmee voor vele een voorkeursmerk.

Bekijk de CL-FS20 productpagin

Filmscanner beelden online bewerken? Bekijk de Aviary PhotoEditor Facebook App